Mikä on
Frendie PRO akatemia?
Haluamme, että Frendie PRO palvelun käyttäminen on jokaiselle helppoa ja turvallista. Olemme kehittäneet Frendie PRO Akatemian, jossa Frendie PRO -käyttäjien on mahdollista tutustua palvelun sujuvaan, turvalliseen ja helppoon käyttöön ennen palvelun varsinaista aloittamista.
PRO Akatemiassa voit tutustua rauhassa Frendie PRO:n ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin sekä lukea lisää sosiaalisen hyvinvoinnin ja yksinäisyyden ennaltaehkäisemisen merkityksestä niin yksilöille kuin koko yhteiskunnalle.
Turvallinen
kohtaamis-paikka
PRO Akatemian avulla varmistumme, että jokainen Frendie PRO sovellusta käyttävä on tutustunut sovelluksen turvallisen- ja kunnioittavan keskustelun periaatteisiin ja hyväksyy yhteisesti sovitut ohjeet ja pelisäännöt.
Tutustu ohjeisiin Akatemiassa ennen Frendie PRO:n käytön aloitusta. Yhdessä luomme kunnioittavan ja turvallisen kohtaamispaikan.
Tutustu sovelluksen turvallisen- ja kunnioittavan keskustelun periaatteisiin ja hyväksyy yhteisesti sovitut ohjeet ja pelisäännöt.
Ohjeet Frendie Kaverisovelluksen käyttäjille - tutustu Frendien käyttöohjeisiin ennen palvelun käytön aloitusta.
Frendien turvallisuus on meille kehittäjille tärkeä asia. Olemme suomalainen yritys ja haluamme tuottaa turvallista palvelua.
Frendien käyttöehdot 4.1.2024 - tutustu Frendie palvelun käyttöehtoihin ennen palvelun käytön aloittamista.
Oman organisaatiosi Frendie PRO -lanseerauksen aikataulut ja ohjeistukset löydät omilta organisaatiosivuiltaan.
Frendie & digitaalinen ystävyys
Frendie on sovelluskaupoista ladattava appi, jonka avulla aikuinen voi etsiä itselleen sopivia kavereita ja ystäviä esimerkiksi yhteisten arvojen perusteella.
Palvelusta löytyy maksullinen, organisaatioille, kunnille ja työpaikoille kehitetty versio Frendie PRO, jonka Sinun organisaatiosi on lunastanut käyttöösi. Frendie PRO:sta löydät laajennetut ominaisuudet, kuten organisaatiokohtaiset PRO -alustat, tapahtumat, ryhmäkeskustelut ja kaverikehykset.
Näin luot Frendie PRO profiilin
-
Luo tunnukset käyttämällä sähköpostiosoitetta ja valitsemaasi salasanaa. Mikäli sinulla on organisaatioltasi saamasi PRO-koodi, voit lisätä sen tässä vaiheessa. Voit aktivoida PRO-tilin myös myöhemmin jo luotuasi profiilin.
-
Vahvista tunnukset klikkaamalla sähköpostiisi lähetettyä vahvistuslinkkiä.
-
Täytä profiilisi perustiedot, kuten nimimerkki, ikä, asuinpaikkakunta, kiinnostuksen kohteet, lyhyt esittelyteksti sekä profiilikuva. Profiilia voi päivittää ja täydentää myöhemmin.
-
Kirjaudu Frendie kaverisovellukseen käyttämällä luotuja tunnuksia (sähköposti ja salasana).
-
Selaa profiileja ja lähetä kaveripyyntöjä. Vasemmasta alalaidasta löydät organisaatio kohtaisen PRO -alustasi. Mikäli et kirjautumisvaiheessa lisännyt PRO -koodia, voit lisätä sen tässä näkymässä avataksesi PRO -alustan. Voit myös lisätä ja poistaa PRO -koodeja omassa profiilissasi.
Lähetä kaveri-kutsuja lyhyellä tervehdyksellä.
Löydettyäsi potentiaalisen kaverin, lähetä hänelle kaverikutsu. Muista kirjoittaa mukaan lyhyt viesti, jossa kerrot esimerkiksi, miksi haluaisit tutustua juuri häneen tai mitä yhteistä teiltä kahdelta löytyy.
Vastaanota kaverikutsuja
muilta käyttäjiltä.
Myös sinä saat kaverikutsuja, voit ensin tutustua kutsun lähettäjän profiiliin ja tämän jälkeen vastata kutsuun hyväksymällä tai hylkäämällä sen. Yhteyden luomisen jälkeen teille avautuu yksityinen chat-keskustelu.
Kuka tahansa voi olla yksinäinen.
Yksinäisyyteen liittyy virheellisiä käsityksiä esimerkiksi siitä, että yksinäisyys johtuisi aina puutteellisista sosiaalisista taidoista tai liittyisi yhteiskunnalliseen asemaan. Suomessa keskimäärin 30% ihmisistä kokee yksinäisyyttä. Vielä yleisempää se on nuorilla aikuisilla ja senioreilla.
Yksinäisyyden voi kuvata jatkuvana, toistuvana ja pitkittyneenä kokemuksena. Se eroaa hetkittäisestä yksinäisyyden kokemuksesta, joka on kaikille tuttu. Jokainen kokee yksinäisyyttä jossain elämänsä vaiheessa. Sitä voivat aiheuttaa esimerkiksi elämänmuutokset, kuten muutto, muutokset työssä tai opiskelussa, ero tai läheisen menettäminen. Yksinolo puolestaan tarkoittaa itse valittua ajankäyttöä. Yksinolo ja yksin eläminen ei automaattisesti tarkoita yksinäisyyttä.
Kuule opiskelija Anniinan kokemuksista Frendien käytöstä.
Yksinäisyyden
vaikutukset &
voiko sitä ehkäistä?
Yksinäisyyden kokemus voi olla niin keskeinen, että se voi alkaa kokonaisvaltaisesti määrittää yksinäisen ihmisen olemisen tapaa, ajatuksia itsestä ja suhdetta muihin. Yksinäisyyttä kokevalle voi muodostua yksinäisen ihmisen identiteetti. Yksinäisyys on kuitenkin tunne monen muun tunteen joukossa. Se ei ole sama asia kuin ihminen itse. (Lähde)
Yksinäisyyden ehkäiseminen voidaan kokea usein mahdottomaksi. Frendie korostaa yksinäisyyden ehkäisyssä ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisessä aiheen korostunutta esille tuomista koko yhteiskunnan tasolla. Arkinen yksinäisyys herättää liian usein häpeää, ja häpeä voi johtaa yksinäisyyden kieltämiseen tai vähättelyyn. Frendien yhteiskunnallisena missiona on poistaa yksinäisyyden päällä leijuvaa stigmaa.